Enkel och krämig avokadopasta med smak av vitlök och citron. En lättlagad lunch eller middag!
Ingredienser 3-4 portioner:
2-3 avokados
1 vitlöksklyfta
1/2 dl mandeldryck eller annan växtbaserad dryck
1/2 dl vatten
Saften från 1/2 citron
Salt
Peppar
1-2 paket glutenfri pasta
1 kruka persilja
1 paket baby plommontomater
1 påse färsk babyspenat
Näringsjäst som topping
Gör så här:
1. Koka upp vatten till pastan
2. Mixa avokado, vitlök, salt, peppar, växtdryck och vatten till slät konsistens.
3. Värm upp på svag värme.
4. Koka pastan enligt instruktion
5. Stäng av spisplattan med avokadosåsen och tillsätt citronsaften.
6. Dela baby plommontomaterna och hacka persiljan.
7. Rör ner såsen i den färdigkokta pastan och servera med spenat, tomat, persilja och näringsjäst på toppen.
