Bakad potatis känns ju alltid lite extra lyxigt tycker jag. Jag älskar att toppa med goda veganska röror, och gärna någon med mycket smak! I det här receptet är röran gjord på en bas av mosade kikärtor, tillsammans med bland annat tahini, kapris, dijonsenap och dill.
Ingredienser 3 portioner:
3 bakade potatisar
230 g/1 burk kokta, sköljda kikärtor
2-3 msk kapris
1-2 tsk dijonsenap
1 msk citronjuice
1/2 tsk vitlökspulver
Svartpeppar
Salt
1 msk vit smooth tahini
1-2 msk osötad mandelmjölk
Färsk hackad dill
1/3 rödlök (finhackad)
Tillbehör:
Grönkål och rödkål med äppelcidervinäger, olivolja, salt och peppar, granatäpple, tomat, gurka och solrosfrön.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 C och stick några hål i bakpotatisarna med en gaffel. Baka potatisen i ca 1-1 1/2 timme i mitten av ugnen beroende på hur stora potatisarna är.
2. Mosa kikärtorna med en gaffel.
3. Tillsätt resten av ingredienserna i kikärtsröran och blanda väl.
4. Hacka grönkålen och hyvla rödkålen. Tillsätt olivolja äppelcidervinäger, salt och peppar och krama in i salladen.
5. Skala granatäpplet och ta ut fruktkärnorna (gör detta i en skål med vatten för att undvika stänk).
6. Hacka tomat och gurka.
7. Servera den bakade potatisen med röran på toppen, grönsakerna och granatäpple som tillbehör. Strö gärna lite solrosfrön på toppen.