Den här glutenfria, veganska limpan är enkel att baka och smakar väldigt gott! Konsistensen är väldigt lik vanligt bröd som innehåller gluten, och går att skiva i både bredare och tunnare skivor om så önskas. Perfekt för den ultimata avokadomackan, eller varför inte med hummus eller olivröra?
Ingredienser 1 limpa:
200 g bovetemjöl
100 g glutenfria havregryn
3 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 msk psyllium pulver (mald)
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
2 msk äppelcidervinäger
4 1/4 dl vatten
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 C.
2. Blanda psyllium pulvret med vattnet och äppelcidervinägern, blanda och ställ åt sidan. Låt svälla i ca 15-20 minuter tills vätskan sugits upp och blivit som gelé i konsistensen.
3.Väg och blanda bovetemjöl, havregryn, bakpulver, bikarbonat, solrosfrön, potatismjöl och salt.
4. Rör ner psylliumblandningen i mjölet och blanda väl.
Låt degen vila i ca 20 minuter i önskad bakform.
5. Ställ in i ugnen i 225 C, ca 50-60 minuter.
6. Låt brödet vila och svalna helt innan det skärs upp.

