Glutenfreeveganshop

Flatbread på linsmjöl med quinoatopping

Flatbread på linsmjöl med quinoatopping

Flatbread är otroligt enkelt att vispa ihop, och steks med god olivolja i stekpannan på några minuter. Toppa med det du gillar bäst – jag valde quinoa, zucchini, salladslök, avokado och massa grönsaker. Toppa med en god tahinidressing!

Ingredienser 3 portioner:

Flatbread ca 5 st
60 g linsmjöl
60 g durramjöl
60 g tapiokamjöl
1 tsk salt
3 1/5 dl vatten
1 msk olivolja

Topping
3 portioner quinoa
1 burk kikärtor
1 knippe salladslök
Baby plommontomater
Ruccola och spenat
Rödkål
Zucchini
Äppelcidervinäger
Örtsalt
Olja till stekning

Dressing
1/2 dl tahini
Örtsalt
Svartpeppar
1/2 citron
3/4 dl vatten

Gör så här:
1. Vispa ihop alla ingredienser till linsbrödet. Låt smeten svälla i ca 10 minuter.
2. Värm upp en stekpanna tills den är ordentligt varm.
3. Stek linsbröden några minuter på varje sida. Vänd dem när ytan är fast.
4. Koka quinoan enligt anvisning på paketet.
4. Hacka salladslök och zucchini. Skölj kikärtorna. Stek kikärtor salladslök och zucchini tillsammans med valfri olja tills löken mjuknat och zucchinin fått lite färg. Krydda med örtsalt och svartpeppar.
5. Hacka rödkål, tomater och skär upp avokadon. Tillsätt lite äppelcidervinäger och örtsalt på grönsakerna.
6. Mixa tahini, vatten, citronsaft och örtsalt till en dressing.
7. Servera linsbröden med sallad, grönsaker, quinoa, kikärtsblandningen och tahinidressing på toppen.

Flatbread på linsmjöl med quinoatopping