Ett utsökt och enkelt fröknäcke bakat utan gluten som kan ätas både som snacks, tillbehör till maten eller varför inte till frukost med avokado och tomat?
Frön går att variera med det du gillar – jag valde solrosfrön, sesamfrön och linfrön!
Ingredienser 2 plåtar fröknäcke:
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl majsmjöl
2 dl kokande vatten
2 msk smält kokosolja utan smak
2 tsk salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 160 C, gärna varmluft.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
3. Koka upp 2 dl vatten i en kastrull och smält kokosoljan i en annan kastrull så att den är rinnande.
4. Blanda kokosoljan och vattnet och häll över i de torra ingredienserna.
5. Blanda väl och dela degen på hälften.
6. Kavla ut degen på två plåtar med 2 bakplåtspapper emellan varje frökaka (ett på botten och ett över som du kavlar på). Kavla gärna så tunt det går för ett mer krispigt knäckebröd.
7. Ta bort det övre bakplåtspappret och grädda i ugnen på 160 C i ca 30 minuter, eller tills fröknäcket fått färg.
8. När fröknäcket svalnat kan de brytas i portionsbitar.
