Fyllda paprikor med ris, svamp och två sorters lök passar perfekt som en enkel vegansk, glutenfri lunch eller middag! De fyllda paprikahalvorna tillagas snabbt och sköter sig själv i ugnen.
Ingredienser 4 paprikahalvor:
2 stycken stora gröna paprikor (eller annan färg efter smak)
3 dl fullkornsris
1 paket champinjoner
1/2 purjolök
1 rödlök
1 tsk tamarisås
Örtsalt
Chiliflakes
Peppar
Olja (valfri)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 C.
2. Skölj och koka riset enligt anvisning.
3. Hacka champinjoner, purjolök och lök. Fräs i en stekpanna med lite olja tills det mjuknat.
4. Blanda ner riset i stekpannan tillsammans med svampen och löken. Tillsätt örtsalt, chiliflakes, peppar och tamarisås.
5. Dela paprikahalvorna och fyll med risblandningen.
6. Tillaga i ugnen i ca 25 minuter, eller tills paprikorna mjuknat.
