Om du gillar en lite matigare smörgås måste du prova det här receptet! Glutenfri baguette med scrambled tofu. Vi använde ekologisk tofu som vi enkelt smulade ner i stekpannan och tillsatte kryddor och näringsjäst. Klart på bara några minuter. Servera på ekologiska glutenfria rustika baguetter med en klick vegansk grekisk yoghurt/creme fraîche tomater, avokado, basilika och gurka.
Ingredienser 1 stor baguette eller 2 små (delade på mitten):
200 g ekologisk tofu
1 1/2 msk näringsjäst
Salt
Peppar
Chiliflakes
En nypa gurkmeja
1 dl vatten
1 paket glutenfri baguette eko
1/2 dl vegansk grekisk yoghurt/creme fraîche
Basilika
Baby plommontomater
Gurka
1 avokado
Olivolja till stekning
Gör så här:
1. Värm baguetten i ugnen i ca 5-10 minuter på 200 C.
2. Häll lite olivolja i en stekpanna och smula ner tofun. Stek på medelhög värme.
3. Tillsätt salt, peppar, näringsjäst, chiliflakes, gurkmeja och vatten i pannan och koka upp under omrörning.
4. Stäng av plattan när vattnet kokat bort.
5. Hacka grönsakerna, avokadon och basilikan.
6. Dela baguetten och bre ut en klick yoghurt/creme fraîche.
7. Tillsätt sedan scrambled tofu, avokado och resten av grönsakerna. Toppa med basilika.
