Glutenfreeveganshop

Glutenfri durra- och rödbetspasta med ärthummus

Glutenfri durra- och rödbetspasta med ärthummus

Du måste prova detta goda, enkla glutenfria och veganska recept, som passar bra till både lunch och middag.
Jag använde mig av durra- och rödbetspasta från Pasta Natura. Om du gillar ärthummus rekommenderar vi att göra en dubbel sats för att ha till matlådan några dagar framöver.

Ingredienser 3 portioner:
4 dl frysta ärtor
1 msk näringsjäst
1-2 paket glutenfri durra- och rödbetspasta
Olivolja (till stekning)
Peppar
Chiliflakes
1/2 citron
1 vitlöksklyfta (eller vitlökspulver)
Örtsalt
1/2 msk tamari sojasås
1 kruka koriander
Solrosfrön (till topping)
Grönkål
Tomat

Gör så här:
1. Sätt på pastavatten och häll i pastan när det börjat koka. Koka enligt anvisning på paketet (ofta behövs några minuter längre).
2. Fräs ärtor och en vitlöksklyfta i en stekpanna med lite olivolja. Tillsätt örtsalt och peppar.
3. Mixa sedan ärtorna, vitlöksklyftan, näringsjäst, tamari sojasås, chiliflakes och citron med en stavmixer tills ärthummusen är slät.
4. Hacka grönkål, koriander och tomat.
5. Servera pastan med ärthummus, grönsaker, koriander och solrosfrön på toppen.

Glutenfri durra- och rödbetspasta med ärthummus