Glutenfri granola utan vitt socker eller olja. Att använda helt bovete i granolan gör att den blir extra crunchy! Strö den över smoothien, över hackad frukt eller ät tillsammans med glutenfri växtbaserad dryck.
Ingredienser:
2 dl helt bovete
Kokande vatten
7 dl glutenfria havregryn
2 tsk ceylonkanel
1 1/2 dl valfria hackade nötter och frön (tex hasselnötter och hampafrön)
2 tsk lönnsirap, dadelsirap, rissirap eller agave.
1 tsk salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 170 C.
2. Koka upp vatten. Häll bovetet i en skål och häll över det kokande vatten så att det täcker bovetet. Låt stå i 10 minuter.
3. Häll av vattnet från bovetet och skölj. Torka sedan av bovetet på en handduk så det mesta av vattnet sugs upp.
4. Ta fram en plåt med bakplåtspapper och häll upp de glutenfria havregrynen, ceylonkanel, salt, nötter och frön och blanda väl.
5. Häll över ca 1 dl vatten tillsammans med valfri sirap/sötning enligt ovan och knåda in vätskan.
6. Baka granolan i ugnen i ca 30 minuter (gärna varmluftsugn), tills den är torr och fått lite färg.
