Glutenfreeveganshop

Glutenfri granola med sesam, solrosfrön och russin

Glutenfri granola med sesam, solrosfrön och russin

Den här glutenfria granolan är både enkel att tillaga, utan vitt raffinerat socker och vegansk! Den är också gjord utan någon tilsatt olja. Granolan är här pimpad med russin , sesamfrön, solrosfrön, lönnsirap, kanel och kardemumma – men det är fritt fram att experimentera med dina favoriter. Testa till exempel att tillsätta kokoschips, aprikoser, valnötter eller dadlar.

Ingredienser 1 medelstor burk:

5 dl glutenfria havregryn
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl russin
2 msk lönnsirap (rissirap och dadelsirap går också bra)
1/2 msk kardemumma
1/2 msk kanel
1 krm salt
1 dl vatten

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 210 C, gärna varmluft.
2. Blanda alla torra ingredienser förutom russinen tillsammans med kryddorna i en bunke.
3. Tillsätt lönnsirap (eller annan sötning) och vatten och blanda ordentligt med händerna. Granolan ska vara smulig.
4. Grädda granolan i ugnen i ca 15-20 minuter, tills den är torr. Rör om då och då så att granolan inte bränns i kanterna.
5. Tillsätt russinen och blanda.

Glutenfri granola med sesam, solrosfrön och russin