Den här glutenfria granolan är både enkel att tillaga, utan vitt raffinerat socker och vegansk! Den är också gjord utan någon tilsatt olja. Granolan är här pimpad med russin , sesamfrön, solrosfrön, lönnsirap, kanel och kardemumma – men det är fritt fram att experimentera med dina favoriter. Testa till exempel att tillsätta kokoschips, aprikoser, valnötter eller dadlar.
Ingredienser 1 medelstor burk:
5 dl glutenfria havregryn
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl russin
2 msk lönnsirap (rissirap och dadelsirap går också bra)
1/2 msk kardemumma
1/2 msk kanel
1 krm salt
1 dl vatten
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 210 C, gärna varmluft.
2. Blanda alla torra ingredienser förutom russinen tillsammans med kryddorna i en bunke.
3. Tillsätt lönnsirap (eller annan sötning) och vatten och blanda ordentligt med händerna. Granolan ska vara smulig.
4. Grädda granolan i ugnen i ca 15-20 minuter, tills den är torr. Rör om då och då så att granolan inte bränns i kanterna.
5. Tillsätt russinen och blanda.
