Glutenfreeveganshop

Glutenfri limpa med hemmagjord mjölmix

Glutenfri limpa med hemmagjord mjölmix

I det här glutenfria och veganska receptet används 5 olika mjölsorter och gryn – amarant, glutenfria havregryn, bovete, durra och tapiokamjöl. Att variera olika sorters glutenfria mjöl gör att du får i dig olika näringsämnen och en mer balanserad kost. Brödet får otroligt fin konsistens och går bra att skiva upp för att sedan frysa in. Testa att göra grillade smörgåsar med mosad avokado, tofu och näringsjäst!

Ingredienser 1 limpa:
100 g bovetemjöl
100 g glutenfria havregryn
100 g durramjöl
100 g amaranthmjöl
30 g tapiokamjöl
2 1/2 msk psylliumpulver
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 msk äppelcidervinäger
6 dl vatten

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 220 C och blanda sedan psyllium med vatten och äppelcidervinäger. Låt svälla i ca 20 minuter.
2. Blanda alla torra ingredienserna i en anna skål och tillsätt sedan psylliumblandningen. Rör om ordentligt och låt svälla ytterligare 10 minuter.
3. Planera degen i en bakform och grädda i ugnen i ca 55-60 minuter.
4. Låt brödet svalna helt innan det delas.

Glutenfri limpa med hemmagjord mjölmix