Ett gott och enkelt, fiberrikt, proteinfyllt och hälsosamt glutenfritt, veganskt bröd – du måste prova detta!
Brödet blir saftigt men ändå fast i konsistensen och passar bra att äta som det är eller att rosta. Det går också bra att skiva upp och frysa in.
Ingredienser 1 limpa:
100 g durramjöl
50 g bovetemjöl
100 g kikärtsmjöl
150 g havregryn (jag använde grova havregryn, men vanliga går också bra)
2 1/2 msk psylliumpulver
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 dl sesamfrön
2 msk äppelcidervinäger
6 dl vatten
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 210 C
2. Blanda alla torra ingredienser.
3. Blanda äppelcidervinägern med vattnet och tillsätt under omrörning i de torra ingredienserna.
4. Låt svälla i ca 15 minuter.
5. Lägg degen i en brödform med bakplåtspapper. Toppa med extra sesamfrön.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme.
7. Låt helst bröder svalna innan det skivas upp. Toppa med dina favoritpålägg!

