Receptkreatören Josefin från Yogakoket.se bjöd oss på en av hennes favoritrecept när det kommer till glutenfri vegansk smulpaj – med äpple, tahinikaramell & nötter. Du måste prova att baka denna nästa gång du är sugen på smulpaj!
Ingredienser 1 paj (ca 10 bitar):
3-5 st äpplen
1 tsk kanel
Tahinikaramell:
8-10 st färska dadlar
1 dl krämig kokosmjölk
1/2 dl vit tahini
1 tsk vaniljpulver
Flingsalt
Smuldeg:
12 st färska dadlar
3 dl glutenfria havregryn
2 dl riven kokos
1 dl pekannötter, grovhackade
1/2 dl kokosolja, smält
1-2 msk vatten
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1/2 tsk vaniljpulver
2 nypor flingsalt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 C.
2.Skiva äpplena tunt. Lägg i botten av en smörjd ugnsfast form.
3. Pudra över kanelen.
4. Mixa ihop alla ingredienser till tahinikaramellen. Smaka av! 5. Häll över äpplena.
6. Mixa ihop dadlar och kokosolja.
7. Tillsätt resterande ingredienser till smuldegen. Smaka av!
8. Smula över pajen.
9. Grädda i ugnen 20-30 min eller tills den fått fin färg. Servera med en klick vispad kokosgrädde!
