Glutenfreeveganshop

glutenfri vegansk äppelpaj

Glutenfri vegansk äppelpaj

Världens enklaste och godaste äppelpaj med mandel, kanel och kardemumma. Den är både glutenfri och vegansk, utan vitt socker och underbart god. Ät gärna tillsammans med vispad kokosgrädde!

Ingredienser 1 paj:
2 dl glutenfria havregryn
2 dl glutenfritt havremjöl
1 dl durramjöl
1 dl smält kokosolja utan smak
6-8 mjuka, blötlagda dadlar (beroende på önskad sötma, jag använde 6 st)
1/2 tsk salt
3/4 dl hackade mandlar
1 1/2 tsk kardemumma (1 till äpplena och 1/2 till degen)
1 1/2 tsk kanel (1 till äpplena och 1/2 till degen)
5-7 st röda äpplen (skalade)

Tillbehör:
Vispad kokosgrädde

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 C.
2. Skala och skiva äpplena i lika tjocka skivor.
3. Blanda havremjöl, havregryn, durramjöl, 1 tsk kanel, 1 tsk kardemumma och salt i en skål och rör om.
4. Hacka mandlarna och tillsätt i skålen.
5. Lägg dadlarna i blöt i hett vatten och låt stå i 5-10 minuter tills de är mjuka.
6. Smält kokosoljan i en kastrull och häll sedan i mjölblandningen och rör om.
7. Tillsätt dadlarna och blanda degen (enklast med händerna så att dadlarna mosas ordentligt).
8. Lägg degen över äpplena i en ungsform och baka i ugnen i ca 35 minuter, 180 C.
9. Servera gärna pajen med vispad kokosgrädde.

glutenfri vegansk äppelpaj
glutenfri vegansk äppelpaj