Glutenfreeveganshop

bovetelimpa

Glutenfri vegansk havre- och bovetelimpa med linfrön

En superenkel och jättegod glutenfri, vegansk limpa bakad på glutenfritt havremjöl,  bovetemjöl, linfrön och sesam. Eftersom brödet är bakat med bikarbonat behöver de inte jäsa utan gräddas snabbt i ugnen.

Ingredienser 1 limpa:
200 g bovetemjöl
200 g glutenfria havregryn
2 1/2 msk psylliumpulver
2 tsk bikarbonat
1 1/2 msk äppelcidervinäger
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
6 dl vatten
1 tsk salt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 C.
2.Blanda alla torra ingredienser förutom psylliumpulvret i en skål.
3. Blanda psylliumpulvret med vatten och äppelcidervinäger och rör om ordentligt.
4. Låt vätskan vila i ca 10 minuter tills konsistensen tjocknat.
5. Häll över psylliumblandningen i de torra ingredienserna och blanda väl.
6. Låt vila ytterligare 10 minuter.
7. Lägg bakplåtspapper i en brödform och häll över degen.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 55 minuter på 225 C.
9. Låt brödet svalna helt på ett galler innan det skivas upp och toppas med dina favoriter!

Tips: Toppa din glutenfria macka med god hummus, gurka, hyvlad rödkål och örter.

bovetelimpa
bovetelimpa