Glutenfreeveganshop

Mjuk pepparkaka

Glutenfri vegansk mjuk pepparkaka

Glutenfri vegansk mjuk pepparkaka – helt utan vitt socker, fri från gluten, animaliska produkter och fantastiskt god! Om du är som mig och älskar mjuk pepparkaka måste du testa denna. Pepparkakskryddan blandar du enkelt ihop själv med kanel, kardemumma, nejlika och ingefära.

Ingredienser ca 10 skivor:
160 g glutenfritt havremjöl
40 g bovetemjöl
2 tsk pepparkakskrydda (se recept på kryddan nedan)
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl solrosfrön
2 mogna medelstora bananer
 (ju mognare desto sötare smak på kakan)
Ca 6-8 mjuka dadlar (beroende på hur söt kaka du önskar)
1 3/4 dl osötad mandeldryck

Hemmagjord pepparkakskrydda:
4 tsk kanel
4 tsk ingefära
2 tsk kardemumma
2 tsk nejlika (mald)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 190 C.
2. Blanda alla ingredienser till pepparkakskryddan i en burk.
3. Blanda mjöl, 2 tsk av den hemmagjorda pepparkakskryddan, bakpulver och salt i en skål.
4. Blanda bananer, dadlar, solrosfrön och mandeldryck i en mixer och mixa slätt.
5. Tillsätt de blöta ingredienserna i mjölblandningen och rör om.
6. Häll i en bakform (jag använde en brödform) med bakplåtspapper och grädda i ugnen, 190 C, i ca 40 minuter.

Mjuk pepparkaka