Dessa glutenfria bovete- och kikärtsfrallor är väldigt goda och mättande. Om man föredrar en limpa som kan skivas, går det också bra att använda samma recept, men baka den i 1 timme istället för 25-30 minuter. Frallorna är godast nybakta, men går utmärkt att lägga i brödrosten eller att frysa.
Ingredienser ca 10 st frallor:
1/2 pkt jäst för matbröd
300 g bovetemjöl
100 g kikärtsmjöl
20 g tapiokamjöl
2 1/2 msk psylliumpulver
1 nypa salt
1 dl sesamfrön
6 1/2 dl fingervarmt vatten
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 C
2. Smula jästen i en bunke med det ljumma vattnet och blanda tills jästen löst upp sig.
3. Tillsätt psylliumpulvret i vätskan och rör om. Låt stå och svälla i ca 15 minuter.
4. Blanda alla övriga torra ingredienser i en annan bunke och tillsätt sedan de blöta ingredienserna. Blanda väl.
5. Låt stå varmt och jäsa i ca 4 timmar med en handduk över degen.
6. Forma små runda frallor (eller lägg i en form om limpa önskas). Det är lättare att forma frallorna om man blöter händerna med lite vatten.
7. Pensla frallorna med lite vatten och strö på sesamfrön på toppen.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter, 225 C (limpan gräddas ca 1 timme, 225 C).

