Glutenfria frallor med havre och durra som enkelt rörs ihop på ett kick! Frallorna är bakade med bikarbonat, vilket gör att brödet inte behöver jäsa någon längre tid. Gräddas snabbt i ugnen på 20 minuter. Njut tillsammans med dina favoritpålägg!
Ingredienser ca 10 frallor:
200 g glutenfria havregryn
200 g durramjöl
1 dl linfrön
2 1/2 msk psylliumpulver
2 tsk bikarbonat
1 msk äppelcidervinäger
Salt
6 dl vatten
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 C
2. Blanda psylliumpulvret med vattnet och låt svälla i ca 10 minuter.
3. Blanda alla de torra ingredienserna i en annan skål och tillsätt den blöta psylliumblandningen.
4. Rör om ordentligt och låt svälla ytterligare 15-20 minuter.
5. Forma till runda frallor och lägg på en plåt.
6. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter, 225 C.
