Glutenfreeveganshop

Glutenfria knäckebröd med solroskräm och grönsaker

Glutenfria knäckebröd med solroskräm och grönsaker

Glutenfria, veganska knäckebröd från Probios som finns i två olika smaker. Perfekta med någon vegansk röra, avokado eller spread. Jag testade att toppa med solroskräm och grönsaker. Passar som tillbehör till lunchen, soppan, eller till frukost.

Ingredienser:
Glutenfria knäckebröd från Probios
Solroskräm (se recept nedan)
Grönskaker som tex gurka, tomat och salladsblad
Örtsalt

Solroskräm
1 1/2 dl solrosfrön (blötlagda i ca 4 timmar eller kokade i ca 5 minuter för att mjukna)
1 dl vatten
Örtsalt
1/2 citron
Valfritt: 1 msk näringsjäst

Gör så här:
1. Mixa alla ingredienser till solroskrämen tills den är slät.
2. Ställ in solroskrämen i kylen i ca 5-10 minuter.
2. Skiva grönsakerna.
3. Toppa knäckebrödet med solroskrämen och grönsaker, eller annat pålägg du föredrar.

Glutenfria knäckebröd med solroskräm och grönsaker