Glutenfreeveganshop

Glutenfria veganska bananpannkakor

Glutenfria veganska bananpannkakor

Dessa bananpannkakor är otroligt enkla men också så goda! De enda ingredienserna som behövs är glutenfria havregryn (eller havremjöl), banan, växtbaserad mjölk och lite salt. Toppa dem med det du gillar bäst.

Ingredienser 2 portioner:
2 dl glutenfria havregryn
2 dl växtmjölk (jag använde osötad mandelmjölk)
1 banan
En nypa salt
Olivolja till stekning

Toppings:
Granatäpple
Mango
Vegansk osötad yoghurt
Hampafrön
Solrosfrön
Russin

Gör så här:
1. Mixa alla ingredienser i en mixer tills smeten är slät.
2. Låt smeten vila i ca 10 minuter tills den tjocknat något. Om den är för tjock så ta i en liten extra skvätt växtmjölk.
3. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och stek ca 1 msk av smeten till varje pannkaka. Stek några minuter på varje sida tills de fått lite färg och blivit fasta.
4. Hacka upp mango och skala granatäpplet i en skål med vatten (för minskat stänk).
Servera pannkakorna med vegansk yoghurt, russin, hampafrön, solrosfrön, mango och granatäpple.