Den perfekta glutenfria och veganska frukosten eller mellanmålet som du kan njuta av med gott samvete. Innehåller endast glutenfria havregryn, banan, växtdryck och lite salt. Jag valde att toppa pannkakorna med blåbär, banan och en enkel vegansk chokladsås som du snabbt rör ihop. Sötningen jag valde att använda är favoriten agavesirap – eko, raw och så god! Toppa gärna med hampafrön.
Ingredienser 1 portion:
Pannkakor
2 dl glutenfria havregryn
2 dl glutenfri växtdryck, t.ex havedryck eller mandeldryck
1 mogen banan
1 nypa salt
Chokladsås
1 msk jordnötssmör smooth
1 tsk agavesirap
1 tsk kakaopulver
4 tsk vatten
Valfria tillbehör
Blåbär, frukt, kakaonibs, nötter och frön
Gör så här:
1. Mixa alla ingredienser till en slät smet. Låt stå i ca 10 minuter.
2. Värm en stekpanna (tillsätt ev. lite olja om det inte är en non-stick), klicka ut smeten och stek i några minuter på varje sida.
3. Mät upp alla ingredienser till chokladsåsen och vispa ihop. Tillsätt mer vatten om lösare konsistens önskas.
4. Servera bananpannkakorna med chokladsås och valfria tillbehör.
