Pannkakor – kanske känns svårt att få till när man både vill äta glutenfritt och veganskt, men med detta recept blir det svårt att inte lyckas. Dom här pannkakorna passar perfekt när du har tid att göra en lite lyxigare frukost, till mellanmål eller varför inte som efterrätt?
Jag serverade dessa med agavesirap, pumpakärnor, färsk mango och blåbär på toppen.
Ingredienser ca 14 st:
2 dl glutenfritt havremjöl
2 1/2-3 dl glutenfri växtbaserad dryck (vi valde glutenfri havredryck)
1 dl blåbär
Himalayasalt
1/2 tsk bakpulver eko
1 tsk chiafrön
Kokosolja utan smak till stekning
Till servering: tex. agavesirap, lönnsirap, färska frukter och bär, vispad kokosgrädde, nötter, frön
Gör så här:
1. Vispa ihop de torra ingredienserna i en skål.
2. Tillsätt vätskan och blåbären och rör om ordentligt.
3. Låt svälla i ca 15 minuter. Om smeten blivit väldigt tjock kan någon extra matsked vätska tillsättas.
4. Värm en stekpanna med kokosolja i (gärna nonstick, ta annars lite extra kokosolja till stekningen) och grädda 1/2 dl smet för varje pannkaksplätt.
5. Vänd efter några minuter när smeten blivit fast på ovanytan.
6. Ringla agavesirap på toppen och servera med goda tillbehör.
