Glutenfreeveganshop

Glutenfritt fröbröd Urtekram eko

Glutenfritt fröbröd Urtekram

Glutenfritt, veganskt mörkt fröbröd som bakats med brödmix från Urtekram. Ett enkelt och otroligt gott bröd som mättar och är fiberrikt. Brödmixen är ekologisk och det går att välja annan sötning än vad som står beskrivet på paketet. Även olja går att byta ut mot till exempel kokosolja eller annan olja du föredrar. Toppa brödet med ditt favoritpålägg och njut!

Ingredienser 1 bröd/limpa:

1 påse glutenfri brödmix Fröbröd från Urtekram
6 gram jäst (färsk, glutenfri)
400 g vatten
20 g valfri flytande sötning (vi valde agavesirap)
35 g olivolja eller smält kokosolja (vi valde kokosolja utan smak)
10 g salt

Gör så här:
1. Mät upp och blanda jäst, sötning, olja, vatten och salt. Jästen ska vara helt utblandad.
2. Häll i bakmixens innehåll och rör om ordentligt.
3. Placera degen i en bakform för brödlimpor med ett bakplåtspapper.
4. Låt jäsa i rumstemperatur i ett par timmar täckt med plastfolie, och sedan i kylskåp i minst 2 timmar, eller över natten.
5. När brödet jäst klart bakas det i ugnen på 200 C i 60 minuter.
6. Låt brödet vila och svalna helt innan det skivas upp.

Glutenfritt fröbröd Urtekram eko