Det här glutenfria, veganska knäckebrödet är otroligt lätt att baka och går att få helt ekologiskt om så önskas. Glutenfritt ärtmjöl är användbart inom många områden, och passar bra att baka bröd, wraps, pizzabottnar, knäckebröd och andra glutenfria bakverk med. Det innehåller både fibrer och proteiner och ger bra energi. Toppa detta glutenfria knäckebröd med någon god vegansk röra eller spreads, som exempelvis sandwichspread från Urtekram med rödbeta eller basilika.
Ingredienser 1 plåt:
1 dl ärtmjöl (linsmjöl går också bra att använda)
1 dl majsmjöl
2 dl kokande vatten
1 dl solrosfrön
1 msk kokosolja utan smak
Salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 C varmluft.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
3. Smält 1 msk kokosolja på svag värme och blanda med 2 dl kokande vatten.
4. Häll över vattnet med kokosoljan i de torra ingredienserna och blanda väl.
5. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och planera på en plåt (med endast det understa bakplåtspappret kvar).
6. Grädda i ugnen i ca 30 minuter, 175 C.
