Det här receptet måste provas – glutenfritt knäckebröd bakat på linsmjöl och majsmjöl. Knaprigt, gott och väldigt enkelt att baka. Jag valde att tillsätta linfrön och solrosfrön i knäcket, men andra frön du gillar går också bra. Toppa knäckebrödet med valfri röra, spread eller pålägg.
Ingredienser 1-2 plåtar:(beroende på tjocklek)
1 dl majsmjöl
1 dl linsmjöl röda linser
1 dl linfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 tsk himalayasalt
1 msk smält kokosolja utan smak
2 dl kokande vatten
Gör så här:
1. Sätt ugnen på
175 C, gärna varmluft.
2. Blanda alla torra ingredienser.
3. Smält kokosolja och tillsätt i 2 dl kokande vatten.
4. Tillsätt vätskan i mjölblandningen och rör om.
5. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Ta bort det översta pappret och lägg den undre på en plåt. (Vi använde 2 st plåtar då vi kavlade ut degen ganska tunt).
6. Baka i ugnen i ca 25-30 minuter tills knäckebröden är knapriga. Om du önskar dela knäckebrödet i fyrkanter så ta ut det efter ca 3-4 minuter och dela medans det fortfarande är mjukt.
