Den här skålen fylld med quinoa, tomatsås, grillade grönsaker och grönkål toppas med en vegansk persilje- och ostsås som gör det lilla extra. En god glutenfri och vegansk rätt med en kombination av fibrer, kolhydrater, proteiner och fett.
Ingredienser 4 portioner
Tillbehör:
4 portioner quinoa (följ anvisning på förpackningen)
2 gröna paprikor
1 stor zucchini (eller två små)
Olivolja
Grönkål
Tomatsås:
1 gul lök
2 burkar krossade tomater
2 vitlöksklyftor
1 krm curry
Chiliflakes
Salt
Peppar
1 msk tamari sojasås
Persilja- och ostsås:
1,5 dl cashewnötter (blötlagda i 4 timmar eller koka i 5-10 minuter innan användning)
1,5 dl vatten
1 msk näringsjäst
Örtsalt
Peppar
1 kruka bladpersilja
1 msk citronsaft
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 C.
2. Dela paprikan och zucchinin i avlånga skivor.
3. Tillsätt olivoljal, salt och peppar och sätt in i ugnen i ca 20 minuter, eller tills de mjuknat och fått lite färg.
4. Hacka löken och fräs med olivolja i en kastrull tillsammans med kryddorna till tomatsåsen.
5. När löken mjuknat så tillsätts tamarisåsen och pressade vitlöksklyftor.
6. Tillsätt krossade tomater och 1 dl vatten. Koka upp och låt sedan koka på svag värme i ca 20 minuter med lock.
7. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
8. Mixa cashewnötter, vatten, bladpersilja, citron och vatten till en slät konsistens. Ställ gärna en stund i kylen innan servering.
9. Servera de grillade grönsakerna med tomatsåsen, quinoa, grönkål och persilje- och ostsåsen.
Tips! Massera gärna in lite olivolja på grönkålen för mjukare konsistens och toppa gärna denna rätt med lite extra näringsjäst.
