En vegansk lysande gul, värmande och kryddig gryta med kokosmjölk, gurkmeja, ingefära och mängder av grönsaker. Serveras med fördel till svart thairis eller quinoa och koriander.
Ingredienser 6 portioner:
1 gul lök
3 morötter
1 knippe stjälkselleri
1 sötpotatis
1/2 blomkålshuvud
2 vitlöksklyftor
1 1/2 tsk gul curry
2 krm gurkmeja
Ca 4 cm ingefära, riven
Salt
Peppar
Chiliflakes
800 ml kokosmjölk (2 burkar)
6 portioner svart thairis eller quinoa
1 kruka koriander
1 lime
Gör så här:
1. Skölj och koka riset eller quinoan enligt anvisning på förpackningen.
2. Hacka löken och fräs med lite vatten eller olja i en kastrull.
3. Hacka resten av grönsakerna smått och tillsätt i kastrullen.
4. Krydda med salt, peppar, chiliflakes, gurkmeja och gul curry. Riv ingefäran och tillsätt även den i grytan.
5. När grönsakerna börjat mjukna tillsätts kokosmjölken.
6. Koka upp grytan och låt småputtra i ca 15-20 minuter, tills alla grönsakerna är lagom tillagade.
7. Smaka av och tillsätt ev. mer kryddor.
8. Servera grytan tillsammans med svart ris eller quinoa, koriander och pressad limesaft.
