Glutenfreeveganshop

Lakritsbollar med kokos

Lakritsbollar med kokos

För dig som älskar lakrits passar dom här lakritsbollarna perfekt som fika, snacks eller mellanmål. Jag använde mig av ekologiskt lakritspulver från Kung Markatta i det här receptet. Ett äkta lakritspulver av lakritsrot som har en fantastisk smak. Lakritsbollarna går väldigt fort att röra ihop, och är godast när de fått stå i kylen någon timme.

Ingredienser ca 12-14 stycken:
8 dadlar
1/2 msk kokosolja
1 dl glutenfritt havremjöl
1 dl riven kokos + 3/4 dl att rulla lakritsbollarna i
1/2 tsk havssalt (mer om mer sälta önskas)
1 tsk lakritspulver (smaka av, och ta mer om starkare lakritssmak önskas)
1 tsk vatten

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser i en skål. Du kan antingen blanda med händerna eller använda en matberedare.
2. Rulla degen till små runda bollar.
3. Rulla bollarna i kokos och ställ i kylen i minst 1 timme.

Lakritsbollar med kokos