För dig som älskar lakrits passar dom här lakritsbollarna perfekt som fika, snacks eller mellanmål. Jag använde mig av ekologiskt lakritspulver från Kung Markatta i det här receptet. Ett äkta lakritspulver av lakritsrot som har en fantastisk smak. Lakritsbollarna går väldigt fort att röra ihop, och är godast när de fått stå i kylen någon timme.
Ingredienser ca 12-14 stycken:
8 dadlar
1/2 msk kokosolja
1 dl glutenfritt havremjöl
1 dl riven kokos + 3/4 dl att rulla lakritsbollarna i
1/2 tsk havssalt (mer om mer sälta önskas)
1 tsk lakritspulver (smaka av, och ta mer om starkare lakritssmak önskas)
1 tsk vatten
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser i en skål. Du kan antingen blanda med händerna eller använda en matberedare.
2. Rulla degen till små runda bollar.
3. Rulla bollarna i kokos och ställ i kylen i minst 1 timme.
