Glutenfri och vegansk nudelwok med asiatiska smaker tillsammans med härlig textur från bananblomma, vattenkastanj och grönkål. Miso, sesamolja och tamari sojasås gör det lilla extra i denna rätt.
Ingredienser 3-4 portioner:
1 burk bananblomma
1-2 paket nudlar (tex rårisnudlar, svart thairisnudlar eller glasnudlar)
2 vitlöksklyftor
1 burk vattenkastanjer
1 påse hackad grönkål
1 kruka koriander
2 tsk tamari sojasås
1 msk misopaste
2 tsk sesamolja
Chiliflakes
Peppar
Salt
1 lime (tillbehör)
2 msk sesamfrön (topping)
Gör så här:
1. Koka upp vatten till nudlarna.
2. Hacka bananblomman och fräs i 1 tsk sesamolja tillsammans med vattenkastanjerna och pressade vitlöksklyftor.
3. Tillsätt miso, resten av kryddorna och tamari sojasåsen. Fräs i någon minut på svag värme.
4. Tillsätt grönkålen och fräs ytterligare tills den mjuknat. Häll ev i en skvätt vatten om det är för lite vätska i stekpannan.
5. Koka nudlarna enligt anvisning och blanda sedan ner i stekpannan. Tillsätt 1 tsk extra sesamolja och smaka av om mer kryddor behövs.
6. Servera nudelwoken toppad med koriander, sesamfrön och limeklyftor som tillbehör.
