Overnight oats är en perfekt glutenfri och vegansk frukost som enkelt förbereds kvällen innan, och står redo morgonen därpå. Man kan blanda och smaksätta med det man gillar bäst, och prova på nya kombinationer.
I denna hade jag blåbär, kardemumma och dadlar, och toppade med kiwi, vit tahini och solrosfrön.
Ingredienser 1 liten portion (dubbla gärna för en större):
1 dl glutenfria havregryn
1 tsk chiafrön
1 1/2 dl växtdryck (jag använde osötad mandeldryck)
En nypa salt
1/2 tsk kardemumma
1/2 dl blåbär
Toppings:
Vit tahini
Kiwi
Solrosfrön
Gör så här:
1. Blanda havregryn, chiafrön, kardemumma, salt och växtdryck.
2. Blanda blåbären med övriga ingredienser.
3. Ställ i kylen över natten, eller minst 1-2 timmar.
4. Toppa med vit tahini, kiwi och solrosfrön.