En perfekt glutenfri och vegansk frukost för dig som älskar morotskaka! Glutenfria havregryn, tillsammans med chia och morötter mättar och ger dig en bra start på dagen med både fibrer, bra fetter, och grönsaker. Söta gärna med raw agavesirap för extra lyx! Overnight oats passar också bra som mellanmål.
Ingredienser 1 portion:
1 dl glutenfria havregryn
1 msk chiafrön
1/2 dl finrivna morötter
1,5 dl glutenfri havredryck (eller annan växtbaserad dryck du föredrar)
1 tsk agavesirap raw
1 nypa vaniljpulver
1/3 tsk ceylonkanel
1 nypa salt
1/2 krm kardemumma
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser i en skål eller burk och rör om.
2. Ställ in i kylen och låt stå minst 2 timmar, eller över natten. Rör om efter att den stått i kylen en stund.
3. Tillsätt ev lite mer vätska. Toppa med agavesirap, lite extra kanel och hampafrön vid servering.
