Glutenfreeveganshop

Quinoabowl med rostade curry- och paprikakikärtor och örtdressing

Quinoabowl, rostade kikärtor med curry, paprika och örtdressing

Quinoabowls är något jag äter nästan varje vecka – det är ju så enkelt och gott! Det bästa är att det går att variera i oändlighet och justeras efter vad du är sugen på just idag. Denna gång rostade jag kikärtor med curry, paprika, vitlök, örtsalt och chili. Det blir så otroligt gott med de olika kryddorna tillsammans med fräscha grönsaker, avokado, quinoa och en god dressing med örter.

I det här receptet använde jag vit quinoa, men det fungerar lika bra med röd och svart quinoa också.

Ingredienser 4 portioner:
4 portioner quinoa
2 burkar kokta kikärtor
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk vitlökspulver
1 tsk gul curry
Chiliflakes
Örtsalt
1 stor paprika
1 gurka
4 tomater
Romansallad
1 äpple
2 avokados
Olivolja till stekning

Örtdressing:
1 dl solroskärnor
1 1/2 dl vatten
1 msk näringsjäst
Örtsalt
Saften från 1/2-1 citron (beroende på önskad syra)
Svartpeppar
1/2 kruka basilika
1/2 kruka oregano eller timjan

Gör så här:
1. Koka quinoan enligt anvisning på paketet.
2. Häll av och skölj kikärtorna under rinnande vatten.
3. Stek kikärtorna på medelhög värme tillsammans med kryddorna (paprika, vitlök, chiliflakes, örtsalt och curry) och lite olivolja tills de blir knapriga och fått lite färg.
4. Hacka alla grönsaker, äpplet och avokadon.
5. Lägg alla ingredienser till örtdressingen i en mixer och mixa tills dressingen är slät.
6. Servera quinoan med alla grönsaker, de rostade kikärtorna och örtdressing på toppen.

Quinoabowl med rostade curry- och paprikakikärtor och örtdressing