Glutenfreeveganshop

Quinoagröt

Quinoagröt

Den här gröten är perfekt om du vill variera dig från havregrynsgröt. Quinoagröt kokt i glutenfri havremjölk är ett väldigt gott och enkelt alternativ. Gör några extra portioner så det finns redo på morgonen och toppa med frukt, bär nötter eller annat du föredrar.

Ingredienser 2 portioner:
3 1/2 dl blötlagd och sköljd quinoa (blötlägg ca 7 timmar)
3 1/2-4 dl glutenfri havremjölk (fullfet, gärna barista)
1/2 tsk kanel
En nypa salt

Toppings:
Mango
Granatäpple
Cashewnötter
Russin
Kiwi

Gör så här:
1. Blötlägg quinoan i ca 7 timmar, eller över natten.
2. Skölj quinoan under vatten och koka sedan upp den i en kastrull tillsammmans med havremjölk, kanel och salt.
3. Koka under lock i ca 15-20 minuter tills konsistensen är krämig. Rör om då och då så det inte bränns.
4. Hacka frukten.
5. När gröten är klar serveras den med alla goda toppings (och lite extra havremjölk för den som vill).