En mättande och lättlagad salladsbowl med quinoa, sötpotatis och gröna ärtor. Den sötsalta jordnötsdressingen passar väldigt bra till denna salladen!
Ingredienser 4 portioner:
4 msk jordnötssmör
1 1/2 msk tamarisås
1/2 msk lönnsirap (dadelsirap går också bra)
1/2 msk citronjuice
3 msk vatten
4 portioner quinoa (följ anvisningen på förpackningen)
2 sötpotatisar
3 dl gröna ärtor (frysta)
Rödkål
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Peppar
1 påse spenat
1 förpackning baby plommontomater
1/2 gurka
1 kruka persilja
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 230 C.
2. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
3. Skala och dela sötpotatisen i mindre kuber och lägg på ugnsplåt. Ringla över olivolja och tillsätt salt och peppar. Tillaga i ugnen på 230 C i ca 20 minuter, eller tills sötpotatisen är mjuk och fått lite färg.
4. Koka upp frysta göra ärtor och häll av vattnet.
5. Mät upp jordnötssmör, tamarisås, lönnsirap, citronsaft och vatten och mixa. Tillsätt mer vatten om lösare konsistens önskas.
6. Hacka upp rödkålen och tillsätt vitvinsvinäger, några droppar olivolja salt och peppar. Hacka upp tomater, gurka och persilja och ta fram spenaten.
7. Servera som en salladsbowl och ringla över jordnötsdressingen vid servering.
