Glutenfreeveganshop

Rödbets- och potatisbowl

Rödbets- och potatisbowl med gröna ärtor

En enkel bowl som passar bra när du är sugen på varm mat, mycket grönsaker, och vill bli ordentligt mätt. Dressingen är gjord på silkestofu med persilja och goda kryddor. Här kan du variera med dina favoritörter! 

Ingredienser ca 3 portioner:
7 medelstora potatisar
3 medelstora rödbetor, skalade
Frysta gröna ärtor
Grönkål med några droppar äppelcidervinäger, salt och peppar
Gurka
Rostade pumpakärnor

Dressing:
200 g silkestofu
1/2 kruka persilja
Juice från 1/2 citron
Salt
Peppar
2 msk näringsjäst
1 tsk olivolja (valfritt)
Chiliflakes
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk tamari
2 dl osötad växtmjälk (jag använde mandelmjölk)
Valfritt: En liten skvätt äppelcidervinäger

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 220 C.
2. Skiva potatisen och skala rödbetorna.
3. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och salt på toppen och baka sedan i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter, tills de fått lite färg.
4. Skiva rödbetorna och koka dem i ca 20 minuter tills de blivit mjuka.
5. Lägg alla ingredienser till dressingen i en mixer och mixa slätt. Smaka av.
6. Hacka grönkålen och tillsätt äppelcidervinäger, salt och peppar. Om du önskar är det även gott med lite olivolja på grönkålen. Skiva gurkan.
7. Tillaga de frysta ärtorna i en panna täckta med vatten tills de är varma.
8. Servera bowlen med potatisen, rödbetorna, grönsakerna, dressingen och de rostade pumpakärnor på toppen.