Scrambled tofu med massor av grönt är en perfekt lunch eller middag. Snabblagat och kan serveras med dina favoritgrönsaker.
Ingredienser 2 portioner:
250 g fast tofu
Spenat
2 tsk näringsjäst
2 tsk tamari
Salt
Svartpeppar
Chiliflakes
1/2 tsk vitlökspulver
2 msk vatten
Tillbehör:
5 kokta potatisar
2 kokta morötter
Haricot verts
Rödkål
Sallad
Gurka
Picklad rödlök (rödlök som fått stå i kyl i 3 dl vatten och 1-2 msk äppelcidervinäger 1 dygn)
Kokosyoghurt
Gör så här:
1. Smula ner tofun i en stekpanna tillsammans med övriga ingredienser i en stekpanna.
2. Koka upp och rör om.
3. När det mesta av vattnet försvunnit är tofun klar.
4. Servera med potatis, grönsaker, picklad rödlök, kokosyoghurt, sallad och ett gott glutenfritt bröd.