En värmande, snabblagad vegansk sötpotatissoppa till lunch eller middag. Soppan har en asiatisk touch med smak av kokosmjölk och lime. För en mer mättande soppa – strö gärna över stekta kikärtor eller frön.
Ingredienser ca 6 portioner:
2 stora sötpotatisar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk kokosmjölk
Salt
Peppar
Chiliflakes
1 krm gul curry
1 tsk tamarisås
2 st lime
Vatten (som täcker grönsakerna som ska kokas)
Topping: Bladpersilja
Gör så här:
1. Hacka löken och sötpotatisen och lägg i en kastrull. Täck med vatten och koka upp.
2. När potatisen och löken mjuknat så hälls ca 1/3 av vattnet av (2/3 är kvar i kastrullen).
3. Tillsätt salt, peppar chiliflakes, tamarisås, vitlök, curry och kokosmjölken. Mixa slät med stavmixer (eller vanlig mixer).
4. Pressa över limesaft från 1-2 st lime (smaka av) och toppa med bladpersilja.
