Det här är en tofubowl som mättar bra och ett tips för dig som vill få i dig extra protein! Korianderdressingen är gjord på bland annat silkestofu och bidrar med massor av smak. Servera gärna med glutenfria bovetenudlar och massor av grönsaker. Föredrar du ris eller quinoa funkar det också väldigt bra.
Ingredienser 2 portioner:
1 paket bovetenudlar (jag använde Terra Sana)
200 g fast tofu
1 msk tamari
1/2 tsk vitlökspulver
Chiliflakes
Vatten att koka tofun i
Korianderdressing:
200 g silkestofu
1/2 tsk vitlökspulver
Chiliflakes
1 msk citronjuice
1/2-1 tsk sesamolja
1 tsk tamari
En näve koriander
4 msk mandelmjölk (osötad)
1 tsk salt
Valfritt: 1 msk näringsjäst
Tillbehör:
Grönkål
Rödkål
Gurka
Sesamfrön
Ärtor
Äppelcidervinäger
Olivolja
Gör så här:
1. Koka upp vatten till bovetenudlarna.
2. Skär den fasta tofun i bitar och lägg i en stekpanna tillsammans med alla kryddor och vatten. Sjud tills vattnet kokat bort.
3. Under tiden som tofun kokar, hacka grönkålen och rödkålen och häll på lite olivolja, salt peppar och äppelcidervinäger. Krama den gärna lite för att få en mjukare konsistens (jag älskar kramad kål med olivolja och vinäger, konsistensen blir så annorlunda)
4. Koka upp ärtor med lite salt och häll sedan av vattnet.
5. Skiva gurka tunt med en osthyvel och tillsätt lite salt och sesamfrön.
6. Blanda alla ingredienserna till dressingen och mixa slät.
7. Koka nudlarna enligt anvisning och servera sedan med tofun, dressingen och resen av tillbehören.