En värmande, kryddig vegansk gryta med tomat, curry, svarta bönor, morot och kokosmjölk. Passar bra med glutenfria tillbehör som exempelvis råris, durrakorn eller quinoa. Glöm inte att toppa med färska örter!
Ingredienser ca 6 portioner:
6 portioner råris, durra eller quinoa (följ anvisning på förpackningen)
2 burkar krossade tomater
2 burkar svarta bönor
1 burk kokosmjölk
1 tsk gul curry
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
3 medelstora grovrivna morötter
1 tsk tamari sojasås
Salt
Peppar
Chiliflakes
1 kruka bladpersilja
Gör så här:
1. Koka riset, durrakornen eller quinoan enligt anvisning på förpackningen.
2. Hacka löken och fräs med lite vatten (eller olja) i en kastrull tills den mjuknat.
3. Tillsätt curry, chiliflakes, pressade vitlöksklyftor, salt , peppar och tamarisås. Fräs på låg värme någon minut.
4. Riv morötterna grovt och tillsätt i grytan.
5. Tillsätt krossade tomater och kokosmjölk och låt koka upp. Låt sjuda i ca 20 minuter.
5. Skölj bönorna under vatten och tillsätt i grytan. Koka i ca 5 minuter till.
6. Servera grytan med bladpersilja och råris.