En vegansk, glutenfri pasta fylld av grönsaker! Snabblagad och passar både till vardags och fest. Välj att servera med din glutenfria favoritpasta, en sallad och chiliflakes för lite extra krydda. Ett tips är att göra extra mycket spenatsås, då den även är god när den svalnat som dressing eller tillbehör till maten.
Ingredienser:
1-2 paket glutenfri pasta, tex tagliatelle
Spenatsås
3 stora nävar färsk spenat
1 msk tamari
Örtsalt
1 1/2 dl cashewnötter (blötlagda eller kokta ca 5 minuter)
3 1/2 dl vatten
Peppar
Chiliflakes
1/2 citron
1 msk näringsjäst
1/2 stekt lök
1/2 tsk vitlökspulver eller 1 klyfta färsk vitlök
Tillbehör
Sallad, tex grönkål med äppelcidervinäger, olivolja, havssalt och hackad gurka.
Gör så här:
1. Koka upp vatten till pastan i en kastrull.
2. Hacka löken och stek tills den mjuknat.
3. Mixa cashewnötter, spenat, citron, tamari, , näringsjäst, stekt lök och resten av kryddorna till spenatsåsen slät.
4. Koka upp spenatsåsen på svag värme och låt sjuda några minuter under omrörning. Såsen tjocknar lite efter en liten stund.
5. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
6. Massera in äppelcidervinäger, olivolja och örtsalt i grönkålssalladen. Hacka gurka och tillsätt i salladen.
7. Blanda ner spenatsåsen i pastan och rör om. Servera tillsammans med grönkålssallad och lite extra chili på toppen.
