En kryddig vegansk gryta med svart bönor som passar både till vardag och fest! I denna hittar du, förutom gul curry, bland annat grönkål, paprika, vitlök, krossade tomater och kokosmjölk. Väldigt enkel att laga och passar bra att servera tillsammans med quinoa, ris eller glutenfri couscous. Att ringla över sesamolja av hög kvalitet gör det lilla extra!
Ingredienser 4 portioner:
1 burk kokta svarta bönor
Några nävar hackad grönkål
1 paprika
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
3 tsk gul curry
1 tsk paprikakrydda
1 tsk vitlökspulver
Svartpeppar
Himalayasalt
Chiliflakes
1 burk kokosmjölk
1 msk tamari sojasås
Olivolja till stekning
Tillbehör:
4 portioner quinoa/ris/GF couscous
Citron och sesamolja till servering
Färsk basilika
Gör så här:
1. Koka quinoan/riset/GF couscousen enligt anvisning på paketet.
2. Hacka löken och fräs i en kastrull med lite olivolja.
3. Hacka paprika och grönkål och tillsätt i kastrullen.
4. Tillsätt sedan kryddorna, tamari och tomatpurén och rör om.
5. Pressa vitlöksklyftorna och låt fräsa på svag värme i någon minut.
6. Tillsätt krossade tomater och kokosmjölk och koka upp. Låt sedan sjuda under lock i ca 20 minuter.
7. Skölj de svarta bönorna under vatten och tillsätt när det är ca 7 minuter kvar tills grytan är klar.
8. Servera denna goda gryta tillsammans med groddar, basilika, quinoa. några droppar sesamolja och en citronklyfta.
