En god och enkel vegansk glutenfri bowl med massor av färg! Visst blir man glad? Kikärtorna är rostade i en stekpanna med lite olivolja, paprikapulver, vitlökspulver, salt, chiliflakes och peppar – så gott! Serveras med avokadoröra och vegansk yoghurt.
Ingredienser ca 3 portioner:
12 potatisar
1 paprika
1 paket cocktailtomater
1/2 gurka
Spenat
Vegansk yoghurt (2 dl)
Rostade kikärtor:
2 burkar kokta kikärtor
Olivolja till stekning
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
Chiliflakes
Salt
Peppar
Avokadoröra:
2 avokado
1 kruka koriander
Saften från 1/2 citron
Peppar
Salt
Chiliflakes
1/2-1 tsk vitlökspulver
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 230 C varmluft.
2. Skiva potatisen i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
3. Baka i ugnen i ca 15 minuter, tills de fått lite färg. (Jag bakade dem utan olja)
4. Hacka gurka, tomat och paprika.
5. Rosta kikärtorna med lite olivolja och alla kryddor i en stekpanna tills de blivit knapriga.
6. Mosa avokadon, hacka koriandern och blanda ner alla ingredienser till avokadoröran.
7. Servera potatisen och kikärtorna med grönsakerna, avokadoröran och en klick vegansk yoghurt.
