Vegansk thai red curry med kokosmjölk, broccoli, paprika och tofu är perfekt som både vardagsmiddag och vid bjudningar. Serveras med fullkornsris för extra tuggmotstånd och mättnadskänsla.
Ingredienser 3-4 portioner:
1 paket ekologisk fast tofu
2 broccoli
1 röd paprika
1 grön paprika
1 vitlöksklyfta
2 burkar kokosmjölk (ca 800 ml)
1/2 citron
2 msk thai red curry paste
1 tsk sesamolja
1/2 msk tamarisås
Kokosolja till stekning
Salt och peppar
4 portioner fullkornsris
Valfri sallad
Gör så här:
1. Koka fullkornsriset enligt instruktion på förpackningen.
2. Hacka broccoli, paprika och skär upp tofun. Stek i kokosolja tills de mjuknat.
3. Pressa vitlöksklyftan och låt fräsa på svag värme.
4. Tillsätt thai red curry paste, tahinisås och sesamolja låt fräsa en stund till.
5. Tillsätt kokosmjölken, salt och peppar.
6. Låt koka under lock i ca 15 minuter.
7. Pressa över citronjuice innan servering och servera sedan med fullkornsris och valfri sallad.
