Glutenfreeveganshop

Veganska chokladpraliner

Veganska chokladpraliner

Att göra egna chokladpraliner är så mycket lättare än vad man kan tro, och känns ju lite extra lyxigt. Hemmagjorda praliner fungerar också utmärkt att ge bort som present till chokladälskaren. Man behöver bara 3 ingredienser (plus en nypa salt), och en silikonform för praliner. Man kan justera och göra dem så söta man vill och blanda i nötter, torkad frukt eller frön. Testa med dina favoritkombinationer! Jag valde att göra några av pralinerna med hampafrön på toppen.

Ingredienser ca 14 stycken:
1 dl kakaosmör
1 dl kakao
2-3 msk agavesirap
1 nypa havssalt
Valfritt: hampafrön

Gör så här:
1. Koka upp vatten i en kastrull som ska användas som vattenbad för att smälta kakaosmöret.
2. Mät upp kakaosmöret och smält det på svag värme under omrörning i en skål i vattenbad.
3. När kakaosmöret smält tillsätts kakaopulver, agavesirap (eller annan valfri sötning) och havssalt. Rör om ordentligt tills alla ingredienser bildar en slät smet.
4. Ta fram en silikonform och fyll dem med chokladsmet. Om man vill ha hampafrön på toppen, lägg några i botten innan chokladen fylls på.
5. Stryk gärna med en tårtspade eller kniv så att botten på chokladen blir slät.
6. Ställ in i kylen i minst 1 timme innan severing.

Veganska chokladpraliner
Veganska chokladpraliner