Dessa veganska, glutenfria rispappersrullar är fyllda med grönsaker av olika slag, svarvad rödbeta, quinoa, koriander och tofu. Fyll dem med dina favoriter och låt fantasin flöda!
Ingredienser ca 6 rullar:
Rispappersrullar
2 st morötter
1/2 gurka
1 påse hackad grönkål
1 paket fast tofu
1 rödbeta, rå
1/2 blomkålshuvud (tillbehör till rullarna)
3-4 portioner kokt quinoa
1 kruka koriander
1 msk sesamfrön
1 msk tamarisås
Chiliflakes
Salt
Peppar
1 paket rispapper
2 tsk valfri olja (1 tsk till stekning och 1 tsk till grönkålen)
1 tsk äppelcidervinäger
Tahinidressing
1/2 dl tahini
1 msk tamarisås
2 tsk pressad citronsaft
1/2 dl vatten (ev. mer för lösare konsistens)
Svartpeppar
Chiliflakes
Gör så här:
1. Koka quinoan enligt anvisning. Skölj med kallt vatten när den är klar så att den svalnar.
2. Mixa alla ingredienser till tahinidressingen till en slät konsistens.
3. Dela tofun i strimlor och stek i olja. Tillsätt tamarisås och chiliflakes när tofun börjat få lite färg.
4. Skär upp morötter och gurka i smala stavar. Skala och svarva rödbetan (går även bra att skiva tunt med en potatisskalare). Dela blomkålen och hacka koriandern.
5. Häll över 1 tsk olivolja och 1 tsk äppelcidervinäger över grönkålen och massera in för att få grönkålen lite mjukare. Tillsätt salt och peppar.
6. Fyll en skål med varmt vatten.
7. Doppa rispapper i det varma vattnet och lägg på platt underlag. Fyll dem med grönsaker, quinoa, koriander och tofu. Servera med blomkål som tillbehör och toppa med sesamfrön, extra koriander och doppa i tahinidressingen.
